بیمه بدنه
بیمه بدنه چیست ؟ آیا در صورت مقصر بودن هم میتوان از آن استفاده کرد ؟ آیا اختیاریست ؟بیمه بدنه چه پوشش هایی دارد ؟ پاسخ تمامی سوال ها اینجاست !
بیمه بدنه ، بیمه ایست اختیاری که شما حتی در صورت مقصر بودن هم میتوانید از آن استفاده کنید . اگر حتی سنگ از یک ساختمان روی اتومبیل شما بیفتد، به بیمه مراجعه و خسارت بیمه بدنه دریافت میکنید ، در صورت دزدیده شدن، بیمه بدنه پول خودرو شما را بهتون بر میگردونه البته یه سری پوشش های دیگه هم داره ، که در ادامه بهتون میگیم.
خسارت های دارای پوشش در بیمه بدنه
به صورت کلی پوشش های ارائه شده در بیمه نامه بدنه به شما معرفی شد ، حال برای تکمیل اطلاعات شما با جزئیات بیشتر به آن ها اشاره میکنیم ، البته تمامی پوشش های بیمه بدنه معرفی شده ، پوشش اصلی بیمه بدنه می باشند که در بخش بعد به پوشش های فرعی هم اشاره میکنیم:
- تصادف چه با خودرویی در حال حرکت چه ثابت ، حتی اگر ماشینتون تو پارک باشه و باهاش برخورد کنند شامل بیمه بدنه می باشد.
- واژگونی و سقوط ماشین که میتوانید در بیمه بدنه خسارت دریافت کنید.
- آتشسوزی خودرو یا لوازم یدکی اصلی
- آتش سوزی و انفجار خودرو ، در این حادثه با تمامی وسایل اصلی خودروتون میتونین از بیمه بدنه خسارت بگیرین.
- سرقت کلی خودرو به انضمام تمامی قطعاتی که تو بیمه نامه بدنه درج شده است.
بیمه بدنه و پوشش های تکمیلی آن چیست ؟
شما علاوه بر پوشش سرقت کلی ، انفجار ، آتش سوزی در صورت نیاز میتوانید پوشش های دیگری را برای تکمیل بیمه نامه بدنه خود خریداری کنید . این پوشش ها به صورت دلخواه به بیمه نامه شما اضافه میشوند که شما بیمه نامه کامل تری داشته باشید.
- در زمان سیل و زلزله و طوفان شما نیازمند یک پوشش برای جبران خسارت های شما می باشد که در بیمه بدنه به آن بلاهای طبیعی گفته میشود.
- شما با خرید پوشش فرانشیز میتوانید در صورتی که مثلا خودرویی شما به سرقت دریافت فرانشیزی که 20 % می باشد را به بیمه بدنه پرداخت نکنید و کل ارزش ماشین را دریافت کنید.
- خسارت های ناشی از پاشیده شدن اسید ، رنگ و مواد شیمیایی یکی از پوشش های بیمه بدنه است.
- زیانهایی که به علت استفاده خودرو در مسابقات اتومبیلرانی یا تستهای سرعت به آن وارد میشود.
- سرقت درجا قطعات خودرو ، شما در پوشش اصلی بیمه نامه بدنه خود در صورت سرقت کلی ماشین ، میتوانید خسارت دریافت کنید اما با خرید این پوشش ، در صورت دزدیدن کامپیوتر ، صبط و لاستیک فابریک خودرو و .... میتوانید به ارزش روز آن قطعه از بیمه خسارت دریافتت کنید.
-
زیان ناشی از افت قیمت خودرو در صورتی که خودرو به هر دلیلی افت قیمت پیدا کند ، در صورت خرید این پوشش میتوانید مقدار افت قیمت رو از بیمه بدنه دریافت کنید.
-
پوشش ترانزیت برای خودروهایی که از ایران قرار خارج شن ، برای اینکه بتوانید خارج از ایران از این پوشش های بدنتون استفاده کنید باید ترانزیت رو خریداری کنید.
-
خسارتی که در اثر عدم امکان استفاده از خودرو به دلیل بروز اتفاقات تحت پوشش بیمه بدنه به وقوع میپیوندد؛ بنابراین درصورتیکه برای مدتی نتوان از خودرویی که زیر آوار مانده است استفاده کرد، شرکت بیمه تعهدی در قبال خسارتی که به بیمهگر در اثر عدم امکان استفاده از وسیله نقلیه وارد میشود، ندارد؛ مگر اینکه پوشش هزینه توقف خریداری شده باشد.
با خرید این پوشش درصورتیکه ارزش خودرو بالا برود، سرمایه مورد بیمه نیز افزایش مییابد. در غیر این صورت اگر برای مثال خودرویی که ارزش مالی آن در بازار افزایش یافته است دچار سرقت کلی شود شرکت بیمه متعهد به پرداخت %80 نرخ اولیه خودرو است.
شکسته شدن شیشه در اثرسرما ، شکست شیشه در هنگام تصادف و یا افتادن سنگ جزو پوشش های دیگریست
در صورتیکه خودور در اثر خطرات تحت پوشش بیمه بدنه به نحوی آسیب ببیند که بیمهگزار امکان استفاده از خودروی خود را نداشته باشد، با خرید پوشش هزینه رفتوآمد میتواند بخشی از این هزینه را از شرکت بیمه دریافت کند.
در صورتیکه بر بدنه خودرو میخ یا اجسام نوکتیزی کشیده شود شرکت بیمه هزینه خسارت را پرداخت نمیکند مگر اینکه بیمهگزار این پوشش را خریداری کرده باشد.
خسارتهایی که با خرید بیمه بدنه پوشش داده نمیشوند
- خسارت هایی که در هنگام دعوا ، شورش و.... اتفاقات بیفتد
- خساراتی که در زمانی که خودرو در تعقیب و گریز پلیس می باشد به خودرو وارد میشود البته لازم به توضیح در صورتی که خودرو سرقت شده و اتفاقی صورت گرفته باشد ، بیمه پرداخت خسارت را انجام میدهد
- خسارت هایی که در اثر اتفاقات و انفجارات هسته ای باشد.
- در صورتی که کارشناسان از عمدی بودن حادثه مطمئن باشند ، بیمه خسارتی پرداخت نمیکند.
- خسارتی که توسط راننده بی گواهینامه به وجود می آید ، لازم به توضیح اینکه اگر گواهینامه داشته باشد اما وسیله ای که با آن تصادف کرده شامل محدودیت های رانندگی باشد ، مثلا راننده موتورسیکلت در زمانی که پشت خودرو نشسته تصادف کند، بیمه خسارتی پرداخت نمیکند.
- خسارت های ناشی در حالت مستی و غیرعادی.
تعهدات بیمهگزار در خرید بیمه بدنه چیست؟
بیمه بدنه در حقیقت قراردادی است که بین شرکت بیمه (بیمهگر) و یک فرد حقیقی یا حقوقی (بیمهگزار) منعقد میشود؛ بنابراین چندان عجیب نیست که مانند هر قرارداد دیگری، تعهدات یکطرفهای داده نشود و علاوه بر آنکه شرکت بیمه متعهد به جبران خسارات مختلفی میشود، بیمهگزار نیز به رعایت برخی اصول متعهد میشود.
رعایت اصل حسن نیت در بیمه بدنه
در زمان صدور بیمه نامه ، اطلاعات مختلفی از قبیل ضروری و غیر ضروری به شرکت بیمه گر اعلام میگردد ، تقاضا شرکت بیمه برای صدور تمامی بیمه نامه رعایت حسن نیت و صداقت می باشد. البته در هنگام صدور بیمه نامه بدنه ، شرکت به حرف مشتری بسنده نکرده و از آن بازدید انجام میدهد ، اما همواره از مشتریان خواستار دریافت اطلاعات صحیح می باشد.
پرداخت حق بیمه بیمه بدنه
در زمان صدور بیمه نامه بدنه ، شما میتوانید با توجه به بقیه بیمه نامه ها ، به صورت قسطی حق بیمه را پرداخت کنید . پس شرکت بیمه از شما درخواست پرداخت حق بیمه را دارد.
آیا در صورتی که بیمه نامه بدنه بدهکار باشد ، در زمان خسارت ، بیمه پرداخت میکند ؟
خیر ، در صورتیکه بدهکار باشید ، شرکت بیمه میتونه بمیه نامه شمارو فسخ کنه ! اما اگر به هر دلیلی فسخ نکرده باشده در زمان دریافت خسارت با توجه به بدهی شما ، میزان خسارت پرداخت میشه.
در صورت تغییر کاربری خودرو با بیمه بدنه آن چه کنیم ؟
حتما شرکت بیمه گر را مطلع کنید ، مثلا اگر ماشین خود را از شخصی بودن تبدیل به خودرویی برای حمل بار شیمیایی و ... کردید در صورتی که که شرکت از این تغییر مطلع نباشد ، اگر خسارتی صورت پذیرد ، از پرداخت آن خودداری می کند.
پس از وقوع حادثه برای بیمه بدنه تا چند روز مجاز به اعلام خسارت می باشیم ؟
به صورت کلی تا 5 روز پس از حادثه می توانید به شرکت بیمه گر خود اعلام کنید.
بدون هماهنگی شرکت بیمه گر ، خودرو خود را تعمیر نکنید. در این صورت شرکت بیمه گر میتونه در پرداخت خسارت شما مشکل ایجاد کنه.
اظهارات غیر واقعی در بیمه بدنه
شرکت های بیمه گر ، از اصل حسن نیت برای صدور بیمه نامه استفاده می کنند اما در صورتی که فردی ادعای دروغ به قصد تقلب و یا فریب شرکت را داشته باشد . شرکت میتواند هیچ خسارتی را به آن پرداخت نکند.
اضافه کردن خسارت و یا حادثه ی ساختگی در بیمه بدنه
درست است که شرکت باید در صورت مثلا سرقت کامل خودرو خسارت را به مشتری پرداخت کند ، اما لازم به توضیح است که بیمه گذار باید موارد امنیتی را رعایت کند ، در صورتی که شرکت تشخیص دهد بیمه گذار عمدا و یا سهوا احتیاط لازم را انجام نداده ، میتواند مبلغ پرداختی را کاهش دهد.
در زمان خسارت در بیمه بدنه ؛خودرو را تغییر مکان ندهید !
در صورت وقوع حادثه ، قبل از رسیدن مامور ، به هیچ وجه خودرو ی خود را جا به جا نکنید ، مگر اینکه مامور راهنمایی دستور به جا به جایی دهد
من تصادف کرده ام ، آیا بدون اطلاع کارشناس میتوانم تعمیرات را انجام دهم و از بیمه بدنه خسارت دریافت کنم ؟
بدون اطلاع کارشناس بیمه ، ماشین را تعمیر نکنید چون در این صورت کارشناس برای پرداخت خسارت به شما دچار مشکل میشود.
فسخ بیمه بدنه از طرف بیمهگر (شرکت بیمه)
در 3 حالت زیر شرکت میتونه بیمه نامه شما رو فسخ کنه :
-
متقاضی قسطی بیمه بدنه، اقساط خود را به موقع نپردازد
-
تشدید خطر برای خودرو شما وجود داشته باشد .
-
بیمه گذار با اطلاع و یا بدون اطلاع ، اطلاعات اشتباهی را به شرکت بیمه اعلام کرده باشد
فسخ بیمه بدنه از طرف بیمهگزار (مشتری)
-
در صورتی که فعالیت بیمه گر به هر دلیلی متوقف شود.
-
مشتری ماشین خود را فروخته ، و قصد خرید ماشین جدیدی نداشته باشد.
-
ریسک بیمه کاهش یابد اما شرکت بیمه حاضر به بازگرداندن مابهتفاوت مبلغ پرداختی برای خرید بیمه بدنه به بیمهگزار نباشد
-
بیمهگر حق بیمه را به صورت کوتاهمدت حساب میکند و مابقی مبلغ حق بیمه را به بیمهگزار پرداخت مینماید
شرایطی که بیمه بدنه به خودی خود فسخ میشود
<علاوه بر شرایطی که در آن بیمه بدنه از طرف بیمهگر یا بیمهگزار فسخ میشود، شرایطی وجود دارد که در آن، بیمه بدنه به خودی خود فسخ میشود. این شرایط، هنگامی رخ میدهد که خودرو به علت وقوع حادثهای که جزو محدوده پوششدهی بیمه بدنه نیست، از بین برود.
چگونه بیمه بدنه خودروی خود را فسخ کنیم ؟
-
فسخ بیمه نامه چه از سمت بیمه گذار چه از سمت بیمه گر باید به صورت کتبی انجام شه ، پس از فسخ بیمه نامه بدنه ، تا 10 روز اعتبار دارد
-
ارزش بیمه بدنه تا تاریخ سررسید که در قانون اصطلاحاً حق بیمه مدت اعتبار بیمه نامیده میشود، به صورت روزشمار حساب میشود و به بیمهگزار بازگردانده میشود؛ مگر آنکه :
-
در خرید قسطی ، بیمه نامه بدهکار باشد
-
بیمهگزار و بیمهگر در مورد تشدید خطر به توافق نرسیده باشند
-
بیمهگزار سهواً یا عمداً در ارائه برخی اطلاعات صادق نبوده باشد
-
بیمهگر علیرغم کاهش ریسک، حاضر به ارائه تخفیف بیمهگزار نشده باشد و به همین دلیل، بیمهگزار بیمه بدنه خود را فسخ کرده باشد
-
بیمهگر فعالیت خود را به هر دلیلی متوقف کرده باشد و به همین دلیل، بیمهگزار مجبور به فسخ بیمه بدنه خود شده باشد
-
به علت وقوع حوادثی که در حوزه پوشش بیمه بدنه نبوده است، بیمهنامه بدنه خودرو به خودی خود فسخ شده باشد
در هنگام فروش خودرو، بیمه بدنه را چگونه فسخ کنیم؟
در هنگام فروش خودرو ، میتوانید بیمه نامه خود را فسخ کنید ، و ما بقی پول خود را به صورت روزشمار تا تاریخ پایان مهلت بیمه نامه دریافت کنید ، لازم به توضیح اینکه در صورتی که با مالک جدید خودرو توافق کرده اید که بیمه نامه انتقال دهید ، در صورت پایین مهلت بیمه نامه شخص جدید نمیتواند تخفیفات را منتقل کند ، چون بیمه نامه به نام شماست نه خودرویی که داشتید
خسارت بیمه بدنه را چگونه دریافت کنیم؟
خسارت واردشده به خودرویی که دارای بیمه بدنه است، اصطلاحاً میتواند خسارت کلی یا جزئی باشد. خسارت کلی، هنگامی به وقوع میپیوندد که خودرو دچار خسارتی جبرانناپذیر شود. به طور دقیق، هنگامی که خودرو به سرقت رود و تا 60 روز پیدا نشود یا زمانی که مجموع هزینههای تعمیر و تعویض قسمتهای زیاندیده خودرو به همراه هزینههای نجات از سه چهارم قیمت روز خودرو در هنگام حادثه بیشتر باشد.
خسارت کلی و جزئی در بیمه بدنه
زمانی که خسارت کلی به خودرو وارد شود پس از کسر کسوراتی که در بیمه نامه قید شده مبلغ برگشتی به حساب بیمه گذار واریز میشود.
در صورت سرقت کلی خودرو ، بیمه پس از کسر فرانشیز سرقت ، در صورت پیدا نشدن خودرو ، مبلغ را به بیمه گذار پرداخت و در صورت پیدا شدن خودرو ، بیمه مالک خودرو فوق می شود.
در خسارت های جزئی که همان صدمه هایی است که به خودرو وارد میشود و تعمیرات صورت میگیرد ، شرکت بیمه پس از کسر استهلاک و فرانشیز خسارت را پرداخت کرده ، همچنین هزینه نجات و حمل خودرو تا تعمیرگاه نیز پرداخت میشود.
مهلت پرداخت خسارت بیمه بدنه توسط بیمهگر چقدر است؟
شرکت بیمه باید تا پایان 15 روز کاری نسبت به پرداخت خسارت اقدام کند و در حالت سرقت کلی این 15 روز به 60 روز تبدیل میشود.
تخفیفهای بیمه بدنه
شرکتهای بیمه متقاضیان بیمه بدنه را شامل تخفیفهای گوناگونی میکنند. علاوه بر تخفیفهای ثابت بعضی از شرکتها بهصورت دورهای هم تخفیفهایی ارائه میدهند. تخفیفهایی که شرکتهای بیمه ممکن است ارائه دهند عبارت است از:
تخفیف بیمه بدنه برای هیئت علمی دانشگاه
بعضی از شرکتهای بیمه به اعضای هیئت علمی دانشگاهها تخفیفهایی هنگام خرید بیمه بدنه ارائه میدهند.
تخفیف بیمه بدنه برای ایثارگران
ایثارگران میتوانند از بعضی از شرکتهای بیمه هنگام خرید بیمه بدنه تخفیف دریافت کنند.
تخفیف بیمه بدنه برای مناطق آزاد
ساکنان مناطق آزاد میتوانند از بعضی از شرکتهای بیمه هنگام خرید بیمه بدنه تخفیف بگیرند.
تخفیف بیمه بدنه دارندگان تخفیف
کسانی که بیمه بدنه خود را میخواهند تمدید کنند اگر سابقه عدم خسارت بیمه بدنه داشته باشند میتوانند از آن هنگام خرید بیمه بدنه استفاده کنند و از تخفیفهایی بهرهمند شوند.
تخفیف بیمه بدنه برای دارندگان بیمه شخص ثالث
بعضی از شرکتها به بیمهگزاران بیمه شخص ثالث خود هنگام خرید بیمه بدنه تخفیف میدهند.
تخفیف بیمه بدنه برای دارندگان بیمه عمر
بعضی از شرکتها به بیمهگزاران بیمه عمر خود نیز تخفیفهایی هنگام خرید بیمه بدنه میدهند.
تخفیف بیمه بدنه برای دارندگان حساب بلندمدت
درصورتیکه فرد متقاضی بیمه بدنه در بانک مربوط به شرکت بیمهای که درخواست بیمه بدنه را دارد، حساب سپرده بلندمدت داشته باشد ممکن است شرکت بیمه تخفیفهایی برای وی در نظر بگیرد. برای مثال فرض کنید فردی متقاضی بیمه بدنه سامان باشد و در بانک سامان حساب سپرده بلندمدت داشته باشد.
تخفیف بیمه بدنه برای خودروی صفر کیلومتر
بعضی از شرکتهای بیمه هنگام خرید بیمه بدنه برای خودروهای صفرکیلومتر تخفیف در نظر میگیرند.
تخفیف بیمه بدنه برای خودروی وارداتی
خودروهای وارداتی هم در برخی از شرکتهای بیمه مشمول تخفیفهایی هنگام خرید بیمه بدنه میشود
استعلام بیمه بدنه خودرو
هرساله برای صدور بیمه نامه بدنه به دلیل تنوع تخفیف شرکت های مختلف ، اغلب دچار سردرگمی می شوند ، چرا که استعلام قیمت های مختلف بسیار زمان بر میباشد ، شما میتوانید با مراجعه به #بیمیلاین از تمامی شرکت ها استعلام بگیرید و با توجه به نیاز خود ، شرکت مورد نظر را انتخاب و بیمه نامه را خریداری کنید.
خرید آنلاین بیمه نامه بدنه از بیمیلاین
برخلاف بیمه نامه ثالث ، حق بیمه بدنه امکان تغییر ماهیانه رو دارد ، به دلیل اینکه شرکت ها به مناسبت های مختلف تخفیف های جدیدی رو ارائه میکند . شما میتونید به وسیله سایت بیمیلاین از قیمت های روز بدنه اتومبیل خود آگاه شوید و به مناسبت ترین قیمت بیمه نامه خود را خریداری کنید.
برای صدور بیمه بدنه چه کنیم ؟
شرکت های بیمه برای اطمینان خود از سالم بودن خودرو ، بازدید انجام میدهند . در بعضی از شرکت های قبل از صدور تمامی عکس های خودرو که توسط کارشناس گرفته شده ثبت میشود.
۱) ابتدا به بیمیلاین مراجعه کنید
۲) در مرحله اول نوع خودرو و مدل آن را انتخاب کنید.
۳) سال ساخت و ارزش روز ماشین خود را در این مرحله به ما اطلاع دهید.
۴) قیمت ها را باهم مقایسه و شرکت مورد نظر خود رو انتخاب میکنید.
۵) مشخصات تکمیلی و آدرس جهت بازدید خودرو را ثبت کنید
۶) مبلغ اعلام شده را واریز نمایید
کارشناسان ما در سریع ترین زمان به محل اعزام و پس از بازدید بیمه نامه را به صورت رایگان از ما تحویل بگیرید.